header-about

Mario RaadwijkOver mij

Muziek heeft altijd al een grote rol in mijn leven gespeeld. Ik voel me dan ook een bevoorrecht mens, dat ik van muziek mijn beroep heb kunnen en mogen maken. In de eerste plaats als zanger (en presentator), maar daarnaast ben ik tevens actief als empoweraar. Ik ervaar het als zeer verrijkend, om mijn ervaringen als podiumkunstenaar in te zetten om performing artists te coachen en naar een punt te begeleiden dat ze (ook) on-stage meer zichzelf zijn en worden. Er zijn heel wat zangtalenten die het podiumvrees of simpelweg tips willen ontvangen hoe het optreden, de presentatie sterker te maken. Op deze pagina lees je wat je moet doen als je meer wil weten over coaching of boekingen.

En verder lees je hieronder alles over muziek in mijn leven, van mijn roots tot mijn dromen….

Roots en invloeden

Mario ‘Raadtje’ Raadwijk, tot maart 2011 de Benjamin van R&B-formatie Re-Play, is een geboren en getogen Amsterdammer met Surinaamse roots. Hij groeit op met gospel, soul en traditionele Surinaamse muziek, maar ook met het Nederlandse levenslied. Artiesten die hem nog steeds beïnvloeden, variëren dan ook van Michael Jackson, Boyz II Men en Kirk Franklin tot André Hazes.

Coaching

Ben jij een talentvolle zanger/-zangeres en heb je behoefte aan vocal coaching om jouw zang en/of performance naar een hoger level te tillen? Dan ben je bij mij aan het juiste adres! Samen werken we – o.a. door middel van zang- en ademhalings- oefeningen – aan een betere zangtechniek en podiumpresentatie. Heb je interesse? Vul dan onderstaand formulier in!

Ja, ik heb interesse in coaching!

Muzikale jeugd

Al op zeer jonge leeftijd is Mario actief met muziek bezig. Hij volgt pianoles en wanneer hij acht jaar is, is hij lid van De Damrakkertjes, een destijds befaamd kinderkoor. Met dank aan zijn moeder maakt hij talloze jeugdvoorstellingen in theater De Meervaart in Amsterdam mee.

Het is ook zijn moeder die ervoor zorgt dat hij auditie kan doen voor een kinderrol in de opera Werther van Jules Massenet. Met deze rol staat Mario – pas negen jaar jong – al in de Amsterdamse stadsschouwburg; het Circustheater en andere zalen.

Niet lang daarna volgt er een nieuwe theaterproductie: Mario is een van de solisten in de eerste Nederlandse jeugdopera De Naam van de Maan, met teksten van Annie M.G. Schmidt.

Copyright Kors van Bennekom

Boekingen

Is er een gelegenheid die je muzikaal wil omlijsten? Ik verzorg optredens op maat. Er zijn diverse mogelijkheden, van tape-act tot live band performance, voor jong en oud. Als act bij jouw festival of themaviering in kerken, op scholen, bij conferenties, workshopprogramma, als verjaardagscadeau, huwelijksgeschenk, wanneer je iemand in het zonnetje wil zetten, tijdens praise-parties of feestelijke bijeenkomsten voor senioren. Wist je dat ook bij verdrietige momenten, waar bemoediging en troost gewenst is de liederen uit mijn repertoire van betekenis kunnen zijn? Wil je meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact met me op. We maken er dan een feest of een bijzondere herinnering van.

Ja, ik wil meer weten over boekingen!Nieuwe avontuur voor Mario Raadwijk

Het muzikale boek van mijn leven kent vele prachtige verhalen, waar ik met veel warmte en plezier aan terugdenk. Ik ben dankbaar voor alle bijzondere, onvergetelijke momenten die ik mee heb mogen maken. Ik heb genoten en geleerd.

Daar hoort voor mij ook een periode bij dat ik er een tijdje uit ben geweest, mijn huis ben kwijtgeraakt, heb geknokt met teleurstellingen, een burn-out ter nauwer nood heb kunnen voorkomen, maar mezelf Godzijdank keer op keer heb kunnen herpakken met steun van vrienden en familie. Wat voor mij als een paal boven water staat is dat ondanks verdriet en pijn het leven vooral gevierd mag worden! En dat doe ik graag met jou!!! 

R&B en Gospel

Mario in een Gospel optreden

Tijdens zijn middelbare schooltijd en ook nog daarna, toert Mario vier jaar lang met R&B-acts als Embraze en Sat’R’Day door Nederland, Duitsland en Zwitserland. Na deze periode ontstaat zijn voorliefde voor gospelmuziek. Hij ontdekt na twee bijzondere ervaringen in de kerk zijn kwaliteiten als componist en tekstdichter, en produceert en zingt vanaf 1998 Nederlandstalige gospelmuziek. Omdat zijn gospelwerk ook bij jongeren goed aanslaat, zingt Mario al snel voor honderden toehoorders in kerken, kathedralen en jongerenmanifestaties waaronder de Wereldjongerendagen in Rome in 2000.

Na tournees met de gospelgroep One Name One Heart; de 70s/80s-zangformatie True Colors en verschillende eigen projecten,
ziet Mario in 2002 opnieuw kans om een droom te verwezenlijken: hij richt zijn eigen gospelgroep op, the Miracle City Singers (MCS), waarmee hij in de Amsterdamse poptempel Paradiso het spits afbijt.

 

Re-Play

Mario met Replay

Ruim een half jaar later na het oprichten van the Miracle City Singers in 2002, wordt Mario tot zijn grote verrassing uitgenodigd om auditie te doen bij een groep die hem al jaren inspireert: Re-Play. Een Nederlandstalige band, waar hij niet alleen als tenor,
maar ook als componist, tekstdichter en regisseur de nodige ruimte krijgt.

Er worden drie theatertours gerealiseerd waarmee het Nederlandse theaterpubliek in diverse gerenommeerde theaters vijf seizoenen lang wordt getrakteerd op swingende Motown klassiekers en pop/soul/disco muziek. Mede dankzij zijn jarenlange theaterervaring weet Mario als gangmaker het publiek telkens weer te vermaken.

 

Highlights & Dromen

Als hoogtepunten uit zijn Re-Play periode beschouwt Mario zijn introductie in de Heineken Music Hall; het zingen op het 25-jarig Jubileum van Koningin Beatrix; het eervolle optreden tijdens Veteranendag in Ahoy’; het voorprogramma van Lionel Richie; het zingen van het Nederlands volkslied tijdens de voetbalinterland Nederland-Engeland in de Kuip; de buitenlandse concertreeksen in onder andere Suriname, Curaçao en Indonesië en zijn afscheidsconcert in het De La Mar theater in Amsterdam.

Kees Taal, vocal coach van de sterren, looft Mario’s spatzuivere stem; zijn talent; zijn vermogen om zijn warme klank tot op grote hoogtes mee te nemen en zijn schijnbaar eindeloze bereik. Verder is Mario een ster in fantasierijke vocale versieringen en weet hij – mede door zijn jarenlange ervaring als koordirigent – uitstekend te harmoniseren.

Mijn EP laat weliswaar nog even op zich wachten. We kunnen gelukkig reeds genieten van de videoclip ‘Schitterend’ en leuke filmpjes, bijvoorbeeld via mijn Facebookpagina. Of je komt me spontaan tegen tijdens een avondje stappen with my homies!!! Hoe dan ook: We gaan elkaar zien! Lobi!